Assendorperstraat 29, 8012 DE, Zwolle | 06 17 72 47 33

Jullie aan het woord...

Juni 2019 (ouders):

"Tijdens de periode waarin jullie praktijk de hulpverlening en dienstverlening verleende heb ik als een zeer prettige periode ervaren.
In deze periode is mooi in kaart gebracht waar ik als ouder tegenaan liep. Ook waar de kinderen tegen aanliepen.

Ook is dit duidelijk omschreven naar verdere instanties. Die dit mooi op hebben genomen.
Als klankbord heb ik veel aan jou gehad.

De nieuwe start voor X heeft haar goed gedaan.
Hier zal nog veel therapie voor nodig zijn.
Bedankt voor je zorg en duidelijkheid"


Juli 2019 (ouders)

"Ik heb de samenwerking als zeer deskundig en prettig ervaren. Het belang van 'Ons kind' is werkelijk ons kind!

Het kind/mens X is centraal blijven staan in het traject. Ondanks alle hobbels die we onderweg tegen gekomen zijn is dat uitgangspunt altijd overeind gebleven.

De gegeven adviezen zijn altijd gekoppeld aan theorie, aangevuld met ervaringen uit het verleden. Dat sterkt het advies voor mij zeer. Het geeft voor mij daardoor meer diepgang en vertrouwen in het gegeven advies.

Ik wil je nogmaals danken voor al je inzet die je voor ons gedaan hebt!"


Juli 2019 (ouders)

"Ik heb het contact als zeer prettig ervaren. Je laat iedereen in zijn waarde en weet het gesprek op een fijne manier te leiden. Je geeft ruimte en voelt de situatie goed aan. Er is ruimte voor humor.
Dank je voor de waardevolle gesprekken!"


Juli 2019 (jongere)

"De hulp van jou heb ik ervaren als ondersteunend, maar niet té erg, meer een soort duwtje zodat ik wel de juiste kant opging en bleef gaan. Ik vond het ook fijn dat je echt ontzettend goed luisterde en op de een of andere manier me aan het vertellen hebt gekregen.

Verder gaat het aanzienlijk beter tussen mij en mijn moeder, en over het algemeen het hele 'gezin' -we gingen zelfs met zn vijven iets drinken, wat voor het eerst was sinds lange tijd. Daar wilde ik je nog voor bedanken; je hebt toch wat meer vrede en bewustzijn gebracht -ook zeker tussen mijn ouders.

Ik denk ook wel dat je verdient te weten dat ik nu echt vrede heb gemaakt met alles wat er gebeurd is, en ik ben ook ontzettend blij dat nu dan toch echt mijn emoties en gevoel gewoon weer helemaal terug zijn."


Augustus 2019 (ouders):

"Ik kan je aanpak beschrijven als professioneel en zeer betrokken en flexibel ( in plaats en tijd).
Verder vond ik de dat we in de gesprekken die we samen hadden we elkaar heel goed begrepen. De feedback was heel belangrijk voor mij.
(...) Ik kon duidelijk zien dat X meer betrokken was met haar moeder en omgekeerd, dan voorheen . Daar is zeker iets gebeurd. Idem mbt Y .
Bedankt en groeten"


Januari 2020 (ouders)

Het voor traject met Rene over Max heeft veel bijgedragen. Doordat wij anders op Max reageren reageert hij beter op ons. En daar varen wel allemaal wel bij.
Max reageert beter en rustiger, is zich ondertussen ook bewust dat er iets moet veranderen.


Februari 2020 (ouders)

Geweldig voor ouders en kinderenApril 2020 (ouders)

"Hopelijk gaat het jou en jouw naasten goed in deze bijzondere Corona tijd!

Ik wil je heel erg bedanken voor jouw tijd en energie die je in dit traject hebt gestopt.
Ik heb ook oprecht veel aan onze gesprekken en jouw adviezen gehad!
En ik zal zeker mensen in dezelfde situatie als waar wij in zaten, adviseren om naar jou toe te gaan voor hulp!

Met vriendelijke groeten,


Mei 2020 (jongere)

Hee Rene, Ik had t gisteren met mn ouders toevallig over je! We vinden je echt een top hulpverlener (1 vd weinigen helaas) na jou zijn we nooit meer iemand tegen gekomen die zo kundig was als jij! We mochten je ook altijd heel erg graag! Ken je ook al heel lang dus dat zegt genoeg! gelukkig mag ik nu afbouwen bij de ggz en over n tijdje stoppen bij de ggz! dus t gaat eindelijk heel erg goed! Groetjes van ons 3tjes!


September 2020 (ouders)

Een van de interventie van René was een korte psycho-educatie waarbij hij uitlegde hoe frustraties bij mensen werken. Hij gebruikte beeldspraak van een rotonde waarbij iemand met frustraties aankomt en welke ‘vervolgwegen’ er gevolgd kunnen worden. De eerste is verandering, je verandert de situatie of je eigen handelen om de frustratie weg te nemen. Als dat niet lukt is de tweede afslag die van acceptatie of aanpassing. Je bekijkt de situatie accepteert de verandering en past je aan de situatie. Als dat ook niet lukt kom je bij de laatste afslag. Die waarin je vastloopt. Dit vastlopen kan er op twee manieren uitkomen. Het kan agressie opleveren of naar binnen slaan. Bij dat laatste heb je een probleem want dat kan omslaan in depressie en ben je echt ver van huis. Bij X gebeurde ‘gelukkig’ het eerste. Er werd geadviseerd om ondanks de heftigheid van de situatie emotioneel zo neutraal mogelijk te blijven, de frustratie van X te erkennen en wat afstand te nemen zodat hij de ruimte kreeg te kalmeren. Als hij rustig was geworden kon je met hem spreken over wat er gebeurd was. Op de basisschool noemen ze dat “het ijzer smeden wanneer het koud is.”

Het effect van deze interventie was heel gunstig. Vanaf dat moment liet ik hem de ruimte en bleef zo rustig mogelijk. De uitbarstingen waren veel sneller voorbij of werden zelfs voorkomen. Ook kwamen ze langzamerhand steeds minder voor. Het zorgde voor een stuk meer rust in huis. Op dit moment gaat het heel goed met X.